Welkom bij Zap met je klas

« Kijk tv in het Nederlands » is een heel goede tip om ook thuis Nederlands te oefenen. Maar voor vele cursisten is de drempel om naar de Nederlandstalige tv te kijken hoog. “Is het niet te moeilijk?”, “Praten ze niet enkel over saaie onderwerpen?”, …

Net om deze drempels naar de Nederlandstalige media te verlagen, kan je in de klas BRUZZ introduceren met het “Zap met je klas-pakket”. De reportages spelen zich af in Brussel, op plaatsen die de cursist herkent. Ze vertellen over alledaagse thema’s, die aansluiten bij de lessen NT2. Verder zijn alle reportages in het Nederlands ondertiteld, dus ook dialecten of onduidelijk Nederlands zijn niet langer een probleem. De filmpjes zijn steeds actueel. Op de website worden voortdurend nieuwe filmpjes bijgevoegd en oude filmpjes vervangen.

Na succesvol gebruik in de klas, kan je jouw cursisten aansporen om ook thuis af en toe eens naar BRUZZ te kijken.

Nieuw!

Reportage van de maand

 

De eerste dag van het nieuwe schooljaar zit erop. Voor heel wat kinderen is dat een erg spannende dag. En ook voor de leerkrachten is het een nieuwe start. In basisschool Kasteel Beiaard in Neder-over-Heembeek vooral veel blije gezichten.